Stem

Het hele geval met dat referendum hangt zo lanzamerhand heel Nederland de strot wel uit denk ik..We hebben allemaal zoveel stem, dat het gekrakeel tot in de EU op begint te vallen, maar er komt weinig meer uit die keel dan geruzie, en onenigheid, betichtingen en gesuggereer.

Inplaats van op zeker moment de gelederen te sluiten is het in dit land net een wespennest.

En wat het gekke is is dat alles waar is, en iedereen heeft wel een punt, zo is dat met het hebben en nemen van je stem..

Maar wat ik mis is de juiste reden ..Het lijkt wel alsof je als je gaat stemmen ineens in het toneelstuk van allerlei lieden stapt en figureert in dat scenario..Mensen gaan hele betogen opzetten om iets aan te tonen waar ze verder niks mee hebben..politieke idealen worden afgestoft en discussie genoten ook.

Oekraine had elk land kunnen zijn, dit Referendum elk referendum..Waar het om gaat is dat je een keuze maakt..Of je blijft geloven in opportunisme en de megawinsten en uitbuiting door bovenbazen. Of je zegt ho, ik ga voor de liefde, voor meegevoel..Wij zijn van het Westers Kapitalisme niet duurzaam beter geworden. Onze welvaart rust op een enorme karmische schuld naar “derde wereld” landen, natuur en milieu, dierwelzijn…en we hebben corporate power gecreeerd alswel centralisatie van het bankwezen..Niets van dat alles is nu nuttig meer. Het is tijd dat dat bolwerk instort, om ruimte te maken voor een beter en effectiever “zijn” op deze planeet. Dat kan alleen als we bewust willen meewerken binnen het Aardse Ecosysteem en verantwoording nemen voor de enorme schade die we nog moeten herstellen.

Als we uitgespeeld zijn, moeten we onze kamer opruimen, zegt moeder, en hoe vervelend dat ook klinkt, het is toch de waarheid.

 

 

Advertenties

Auteur: Witte Kraai

Schrijver-Tekenaar-Beeldendkunstenaar-Druïde

One thought on “Stem”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s