Maaiveld

Voel eens aan je hoofd denk ik soms, en dan cheque ik meteen even of t mijne er nog zit..

Het maaiveld is al gauw te hoog, ik zit dan op mn knieen in een onmogelijke positie tot mn benen doof worden en dan nog moet ik het hoofd buigen om niet… Maar dat hoofd buigen was zo slecht nog niet toch? zeg ik hardop tegen mezelf, terwijl mn nek stijf wordt..

Er zoeft een Zeis net over mn kruin… waarna ik adem haal….Hoe zou het zijn als je hoofd er af werd gemaaid? Kippen leven ook nog even door heb ik eens gehoord..

Van die dagen dat je weer eens echt beseft dat je de enige bent die jou is..dat je geen ander zult ontmoeten, niemand die even zegt : Ja joh, nou dat vind ik nou ook..laten we er meteen een punt achter zetten en het anders gaan doen..de dieren de bomen de planeet..de wildernis weer scheppen en genieten van de manier waarop de natuur alle leefruimte weer terug pakt als je haar laat gaan..de ruimte de stilte de grutto en de griet…We stoppen nu met vlees eten en laten de varkens die nog vast zitten los in stukken land waar anders de koeien liepen en de koeien en kippen doen gezellig mee..We gaan allemaal nù beginnen met het maken van een gigamoestuin waar we allemaal genoeg zullen vinden om samen van te eten..we houden op met werken en gaan eens echt iets doen wat zin heeft ..we helpen mee met afbreken en gaan anders opbouwen.. hutten en tenten…we maken een rechtssysteem op basis van clan en helpen mensen weer volwaardig mee te mogen doen..we zijn ook streng, maar nooit wreed..

En we zijn vooral blij en we janken niet steeds over onze minderwaardigheidscomplexen:-)

En doen we dat wel dat moeten we daar NU verplicht mee stoppen, anders moeten we voor straf peren gaan oogsten in het voorjaar.. Een heerlijke droom dat mag duidelijk zijn

Ik steek mn hoofd op en ga staan..even voel ik angst maar daarna alleen maar vreugde in grote vrije golven..het maakt niet meer uit….ik gooi mijn armen omhoog en verwelkom alles..

Dan zie ik dat de zon doorbreekt en het licht valt net tussen mijn armen door…een vogel vliegt op en een andere gaat beginnen aan het avond lied…ik zie een ree met sprongen boven het maaiveld uit komen..ze bepaalt zo haar richting….

 

Advertenties

Auteur: Witte Kraai

Schrijver-Tekenaar-Beeldendkunstenaar-Druïde

One thought on “Maaiveld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s