de Hagenrijdster

Hagetesse Hagetisse Heggenrijdster Hagedisse en The old Hag , alle issen en essen en dissen, het gaat allemaal over het zelfde principe; het zijn namen voor de solitaire priesteres en heks. En haar domein is de haag; de scheiding tussen twee werelden..Ik las hierover in een mooi stuk over volksgeloof in Ons Volk een boek uit 1940 van J.Rasch, en het bracht mij bij de conclusies die ik veel eerder al eens had getrokken, over hedgewitches en hagenrijders, waar ik mij aan verwant voel.

De overgang van stad naar landerijen en de randen van bos en weidegrond en alles waar twee werelden elkaar raken het zijn randgebieden..en de hagetesse is een randfiguur.

Zij communiceert met en vanuit twee werelden, zij eet ook van twee wallen;-)..ze overschrijdt grenzen, zonder ooit partij te kiezen, ze is in het midden door dat ze een randfiguur is.

Ze beheerst het vermogen heen en weer te reizen vanuit een positie en dat is een kunst, ze is dan ook een kunstenares.

Je kan om het vermogen wat zij heeft te leren beoefenen, eens plaats nemen in een haag..mediteren of contempleren in een haag wekt naar het schijnt deze mogelijkheden.

Het gaat natuurlijk om het gegeven of men zich bewust kan en wil zijn, van die plaats in jezelf. Het niet conformeren met het ene noch het ander, het aldoor los zijn en toch in verbinding. De enorme energie die dan vrijkomt is op zn minst zeer magisch en kan ontaarden als ze niet goed wordt begeleid met natuurlijke en zuivere ethiek zelf inzicht en kennis.

Zonder verbinding in de as van hoofd en voeten, het hogere Zelf of de wortels is het hier kwaad kersen eten, zullen we maar zeggen. De heks moet zeker kunnen vliegen op haar bezemsteel als bewijs van haar kundigheid op dit gebied:-)

Maar het loont om deze skills te masteren , en oefening baart kunst. Creativiteit is een eigenschap die er ronduit bij komt kijken, het scheppen van de wereld wordt een optie, maar daar hoort meteen het nemen de verantwoordelijkheid voor het geschapene dan ook bij.

Two spirited people zijn bij uitstek geschikt als Hagetissen, want ook de polariteit van het mannelijke en vrouwelijke in de mens dient actief beheerst te worden..dat spreekt voor zich, hecht je te veel aan een gender en de hel breekt los:-)

Dan is nodig vooral veel humor………… want op dit pad is het maken van missers een ongoing thing..Ego krijgt een dikke les van raaf en kraai, coyote en konijn:-)

 

 

 

Advertenties

Auteur: Witte Kraai

Schrijver-Tekenaar-Beeldendkunstenaar-Druïde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s