Carol

Heb het weekend genomen voor een, tussen de hagelbuien door, prachtige film naar een book, wat ik meteen ook maar heb gelezen,  ( The price of salt) van Patricia Highsmith, een hoogst boeiende schrijfster die ik niet kende tot dusver, maar waarvan ik nu denk dat het toch de moeite waard is om eens vaker iets van te lezen.

Carol ademt een sfeer die voor mij herkenbaar is van schilderijen van Hopper..de fifties in Amerika. Als kind van de jaren 60 is daar ergens wel iets van blijven hangen.

Een adembenemende sensitiviteit tussen twee vrouwen die verliefd raken, een groot leeftijdsverschil kennen en uit totaal verschillende lagen van de bevolking komen..

Tegelijk lees ik dat er in Groningen twee vrouwen in elkaar zijn geslagen, en er wordt via dat bericht opgeroepen om een open maatschapij te scheppen waarin je verliefd mag worden op wie je wilt..ook dat er nog met regelmaat wordt gediscrimineerd op het gebied van sollicitaties ed anno 2016, 15 jaar na de invoering van het homohuwelijk.

Carol laat zien dat verliefd worden niet iets is wat je kiest, dus het is al onzin om te zeggen dat je verliefd kan worden op wie je wilt.

Het overkomt je als het goed is, en dan sleept het je mee gedurende een korte of veel langere periode, langs berg en dal en het haalt je door ondiepe beken met grote obstakels , modderige bodems en stenen, het laat weinig heel van je eerdere staat van zijn, als het goed is. En dat is goed, dat is waar het toe dient..het breekt je schalen open als van een oester:-)

De film is adembenemend mooi..de rollen worden prachtig neergezet….en de film heeft een happy ending. For now…

Liefde is iets wat we mogen leren kennen..en de vruchten eten om daar toe te kunnen komen is on vermijdelijk. Niemand zal ooit kunnen bepalen of die vrucht een gender heeft die volgens ons door god gegeven is of door de natuur bepaald. Integendeel, de verboden vruchten zijn het die ons de lessen leren:-)

Als alles weer normaal is, ligt het Lam naast de Leeuw, zijn bergen geëffend en dalen verhoogd en is het leven voorbij.

 

 

Advertenties

Auteur: Witte Kraai

Schrijver-Tekenaar-Beeldendkunstenaar-Druïde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s