Caligula

“Mensen tellen zwaar en dieren zijn minder waard. De morele gemeenschap is gesloten. Misschien is dit denken aan een herziening toe. Want laten we eerlijk zijn: moraliteit is een constructie. In vroegere tijden vielen vrouwen buiten de morele cirkel, om over andere mensenrassen maar niet te spreken. Nu staan dieren aan de grenzen, tegen de muren van door mensen bedachte ethiek, omdat de mens nu eenmaal de sterkste soort is. Niet omdat het de beste ethische keuze is. ”

quote Bernd Timmerman, uit zn opinie stuk op Joop.nl 30 mei 2016.

Ik zocht al een poos naar de juiste woorden, toen las ik dit, en het zegt alles wat ik al jaren probeer duidelijk te maken aan de mensen die via stichtingen en organisaties en in laboratoria, beweren dat proefdieren nu eenmaal onmisbaar zijn voor onderzoek.

Het is precies deze redenatie die aangeeft welk denkmodel die mensen volgen, en hoe geaccepteerd dat kennelijk algemeen nog is.

De emancipatie van het dier, is nog steeds niet veel verder dan die van gekleurde mensen in de jaren 50 denk ik wel eens bitter.

In 1962 was er een mensen tuin in belgie, daar konden witte mensen kleine negerkindjes bekijken. Mijn geboorte jaar.

Nu anno 2016, 54 jaar later zijn dergelijke concepten in de Westerse wereld niet langer een item, maar kennelijk is het superioriteits concept nog steeds een optie.

Dieren zijn nu de moderne inferieuren. En daarom vallen dieren volledig of bijna volledig tussen wal en schip in elke constructie. Vleesindustrie, bontindustie, proefdieren. Alles is geoorloofd, om de superieure mens te dienen. En die superieure mens is zo superieur dat hij zn leven en wereld daarmee compleet verziekt.

Als een verwende keizer Caligula, in de eigen decadentie omkomend

Harambe

Advertenties

Auteur: Witte Kraai

Schrijver-Tekenaar-Beeldendkunstenaar-Druïde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s