Heilige Grond

Mensen hebben geleerd om elders te zoeken wat eigenlijk zo dichtbij is.

Het is opvallend hoe dat werkt en hoe daardoor een situatie ontstaat van iets missen, ergens naar verlangen en heimwee voelen naar plaatsen met een magisch of heilig karakter.

Zonder daar iets op te willen afdingen, zou ik willen dat een ieder de plek waar zij of hij leeft als heilig zou gaan beschouwen, magisch ook. En vanuit die innige gevoelens zou je dan meer uit de plek kunnen halen, zoals , je gaat dieper wortelen; je voelt liefde voor die plaats, maakt misschien een heiligdom klein of groot , plant er mogelijk bomen. Je gaat er mediteren, brandt er wierrook, doet een ritueel op zn tijd. Het gevolg kan zijn dat je veel meer opvalt aan de plek, en je je misschien gaat interesseren voor de historie, en de situatie nu. Misschien ga je je inzetten voor de plek.

Al deze dingen kunnen er dan aan bijdragen dat de plaats geladen raakt en bijzonder gaat aanvoelen.

Gezien de overload aan mensen die plekken bewonen lijkt het mij voor de aarde en voor jezelf een genoegen. Het zou kunnen helpen bij het decentraliseren. We leven globaal, en raken elk gevoel voor het eigene soms helemaal kwijt.

Je gaat misschien leren hoe je je thuis kunt voelen in je huidige situatie, de verhouding met jeZelf hernieuwen of verdiepen.

Advertenties

Auteur: Witte Kraai

Schrijver-Tekenaar-Beeldendkunstenaar-Druïde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s