de Slijtmijt

 

Met enige regelmaat laat ik mijn gedachten er over gaan;  Economische belangen vs de belangen van de mens bij de Natuur.

Wat is er verkeerd aan die gedachten? Bijna alles roept het dan in mij. Want economische belangen scheppen een illusie. Eentje die ons eigenlijk gaat uitroeien op deze planeet. En toch blijft de politiek maar bezig met dit toverwoord “Economie”. Want eenmaal in de trein naar Siberie, is er kennelijk geen ontkomen aan.

Elke gezonde gedachte, elk inzicht geeft je dat Economische belangen, uiteindelijk schadelijk zijn voor de wereld. En dat omdat men daarbij uitgaat van het Schaarste-concept. Door de pretentie dat jij iets bezit waar ik niet zonder kan, en mij daarvan te overtuigen, werken we samen aan een illusie, een die geld op levert. Bouw je dit uit, dan kun je financieel rijk worden, en dan zal de ander zich ook rijk wanen, of juist arm..for that matter…

Economische belangen staan haaks op de werkwijzen van de Natuur. Zij (onze Moeder) hanteert het Overvloeds-concept. Uit een plant kunnen zo 50 andere planten geboren worden als je de zaden goed weet te benutten, de Schepster schept graag..ze is een gulle moeder. De mens moet alleen leren hoe hij gebruik maakt van wat ze in de aanbieding heeft. Haar over het hoofd zien is het domste wat er is, zonder haar is er namelijk, hoe vreemd en onbegrijpelijk het voor de younger brother in al zn domme arrogantie ook mag klinken:  GEEN LEVEN..

Het Overvloeds concept betekent; Er is genoeg voor iedereen, laten we het samen doen, ik heb niet meer nodig dan jij, en uiteindelijk is alle bezit relatief belangrijk, omdat het uiteindelijk zo is dat je laatste hemd geen zakken heeft, en je je daarom met belangrijker dingen kunt bezighouden dan geld, winsten en verliezen creëeren, en mensen verstrikken in leugens. Je hart, waar zat dat ook alweer.. Wat hoger dan je maag was het niet, zou dat nu toeval zijn? de Mens die dit concept hanteert heeft geen geld nodig om zich rijk te weten.

Die Economische belangen hebben ons nu opgesloten in een ontwerpwereld die meer wil, sneller, en alles moet eerder kapot gaan. Mijn cv ketel heeft 3 weken geleden een nieuwe computer gekregen, maar die gaat vandaag op het schroot omdat de ketel moest vervangen, weggooien leverd geld op zegt de monteur, die het ook niks vind, maar de baas is nu eenmaal de baas. Kapitaalvernietiging..heet dat .. Marten Toonder wist dat al. Schreef jaren geleden de Slijtmijt..om aan te geven dat hij het begrepen had.

 

 

 

Advertenties

Auteur: Witte Kraai

Schrijver-Tekenaar-Beeldendkunstenaar-Druïde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s