Scheppen

Elke dag scheppen wij met onze gedachten, wensen en uitgaande energie, de wereld om ons heen. We zijn ons daar vaak maar weinig van bewust, maar het is wel waar. Energy follows thought, en uiteindelijk zul je in de materie het resultaat daarvan kunnen zien.

Het scheppen van de staat van de aarde is een zelfde geval, alles in het universum volgt deze wetmatigheid. Wij kijken bij voortduring in een spiegel naar ons zelf, asw., alsof je bij voortduring kan corrigeren wat je daar zag. Zodat je mogelijk beter leert focussen, en je meer bewust worden kan van de mogelijkheden. Maar ook geeft het beeld je te denken over hoe snel of traag een schepping proces verloopt, en hoe de begrenzing ligt aan wat er mogelijk is.

Theoretisch is de sky de limit. Maar in de praktijk is het een heel ander verhaal. ..Die realisatie stelt ons op de proef. Hoe verhoud je je tot het aspect Tijd- Ruimte? Wat doe je daarmee? In mijn beleving dwingt de beperking je tot het ontwikkelen van meer compassie en een betere verhouding innerlijk, met je Zelf in je Zelf, tot jeZelf..Het levert een groei die je misschien eerst niet had gezocht, maar na verloop van tijd blijkt je grootste geluk te zijn.

De wijze waarop het proces werkt is in alles en ons gelijk en dat te beseffen geeft je in ieder geval een gevoel van rechtvaardigheid. Er is sprake van gelijke kansen in het leven door deze rechtvaardigheid. En dat concept zou van ons een zelfde houding kunnen verwachten.

Helaas zijn velen nog steeds gevangen in het concept wat niet waar is, dat anderen het beter zouden hebben, of dat je een slachtoffer bent van anderen of het weer of een aardbeving of de belastingdienst en ga zo maar door. Dat wordt veroorzaakt door het vergelijken van onze situatie met die van de buren. Wat zinloze gevoelens kan scheppen van jaloezie, verongelijkheid etc. Laat je dat weer los, dan kun je verwachten dat je weer heel gelukkig zult zijn met jezelf in je eigen proces.

Want als je al een slachtoffer zou zijn, ben je het van je eigen illusie.

 

 

Advertenties

Auteur: Witte Kraai

Schrijver-Tekenaar-Beeldendkunstenaar-Druïde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s