Anders 2

Als je eenmaal hebt beseft dat jij anders bent dan anderen, is het belangrijk dat je dat inzicht gaat uitbreiden en uitdiepen. Want het gegeven komt ergens vandaan.

Jij lijkt dingen te zien , die anderen niet zien, te voelen, te horen of te denken en te beseffen, die anderen niet lijken te beseffen.

Anders zijn is eigenlijk meer oplettend zijn, en we noemen dat “wakker”zijn. Of gewaarzijn.

Andere mensen zouden ook wakker kunnen zijn, maar waarom ze dat niet zijn en wanneer ze dat wel worden, is vaak niet door jou te regelen. Je kan het beste kijken naar je eigen gevoelens en gedachten.

De wereld wordt daar een aantal krachten bepaald, vormgegeven. Die krachten kan je onder verdelen in twee hoofd groepen. Laten we dat eens de Zwarthemden en de Withemden noemen:-)

De krachten die de Zwarthemden aanzetten, zijn de negatieve krachten, en de Withemden zijn de dragers van de positieve energie.

De Negatieve krachten zijn derhalve destructief en parasitair. de Positieve krachten zijn levengevend en lichtdragend. We hebben ze beide nodig. Dat ook, maar dan gebruiken de Withemden de Zwarthemden om van te groeien en sterker te worden.

De Zwarthemden willen dat omgekeerd ook, en dan om nog diepere misere te veroorzaken, net zolang tot het Licht Alles omvat, ook hen….Think about that…

Zo komt het beeld van het Licht tov. de Duisternis tot stand.

Angst valt onder de duisternis, dat is duidelijk. En de zwarthemden zetten angst in bij hun werk. Het werkt , altijd prijs want veel  mensen zijn te beinvloeden via angst.

Als Angst de hoofdrol krijgt, bijvoorbeeld in een bedrijfsstructuur, zie je al gauw machtsstructuren ontstaan, die verticaal zijn, met een gecentraliseerde formule. Onzichtbare leiders, onaanspreekbare mensen.  Men denkt eerst dat je daardoor een goede organisatievorm op kunt bouwen, maar niets is minder waar. Men vergeet in dat geval, dat de stuctuur alleen werkt als ze organisch is, en niet star.

Uiteindelijk zal dat meer en meer blijken, en valt het systeem onder zn eigen zwaarte.

Kijk je nu naar hoe de withemden het willen, dan is horizontaliteit de sleutel. Samenwerken, en praten over, en gelijkwaardigheid binnen het systeem. samen delen, vertrouwen etc. . Organische leefvormen, samenwerken met de planeet, en liefde voor wat leeft.

Als er echter niet genoeg inzicht aanwezig is en daarnaast de liefde af en toe nog ontbreekt,  zal het systeem openingen laten voor de zwarthemden..omdat de openingen eigenlijk, de ruimtes zijn van de zwarthemden.

Nu weer door angst en negativiteit worden aangevallen, en systematisch overgenomen worden, gewoon omdat er te nog weinig draagkracht is voor de ideeen van de withemden.

Deze werking vind je in het grootste systeem in het universum, alswel in het kleinste microkosmosje terug. Het is de Polaire werking van Dualiteit, en het verdient aandacht om ze beter te kunnen hanteren, deze twee.

Advertenties

Auteur: Witte Kraai

Schrijver-Tekenaar-Beeldendkunstenaar-Druïde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s